LeeRTuin Twente Remedial Teaching

Cogmed Training

De Cogmed Werkgeheugen Training is een wetenschappelijk bewezen methode die door het trainen van het werkgeheugen het concentratievermogen kan verbeteren. De Cogmed Werkgeheugen Training kan onder begeleiding van een coach toegepast worden bij kinderen en volwassen met concentratieproblemen, ADD, ADHD en NAH, maar ook bij andere oorzaken van werkgeheugenproblematiek zoals na een CVA of chemobehandeling bij kanker.

Kan ik mijn werkgeheugen verbeteren?

Ons brein is kneedbaar hetgeen betekent dat ook het werkgeheugen door effectieve training te verbeteren is. Onderzoek toont aan dat een beter werkgeheugen een positieve uitwerking heeft op een veel breder terrein: je bent beter in staat om je te concentreren, om afleidingen te weerstaan, om jezelf te reguleren, om problemen te overwinnen, je doelen te plannen en te bereiken, om te leren en te veranderen. Speel het spel en test je Werkgeheugen! Space Mines Patrol is een online game ontwikkeld door Cogmed om te laten zien wat werkgeheugen is en om je hersenen op de proef te stellen op een leuke manier. Vergeet niet dat het alleen is ontworpen als leuk spel om het werkgeheugen uit te dagen. Bent u op zoek naar een bewezen oplossing voor het verbeteren van aandacht, geheugen en concentratie, dan zal de Cogmed Werkgeheugen Training  gevolgd kunnen worden.

Trainingen

De trainingen bestaan uit een serie werkgeheugentaken die online of via een app (Android en iOS) uitgevoerd dienen te worden, waarbij de moeilijkheidsgraad telkens aangepast wordt aan het niveau van de gebruiker (adaptieve software). In Nederland en België zijn er drie versies van Cogmed beschikbaar:

Cogmed JM: voor kinderen van 4 tot 7 jaar

Deze bestaat vrijwel uitsluitend uit visueel-ruimtelijke oefeningen met grappige Furzies (poppetjes) en duurt ongeveer 15 minuten per dag. Bij Cogmed JM krijgen de deelnemers als beloning na de trainingssessie een item voor in een virtueel aquarium.

Cogmed RM: voor kinderen en jongeren

van 7 tot 17 jaar

Deze bestaat uit 8 oefeningen per dag (visueel-ruimtelijk, fonologisch en gecombineerd, met o.a. asteroÏden, letterlampjes, maanmonstertjes) en duurt ongeveer 45-50 minuten per dag. Direct na de Cogmed RM trainingssessie, mag de deelnemer RoboRacing spelen.